Roodbont


De start van Roodbont
Van jongs af aan ben ik bezig met auto’s. Sleutelen aan m’n eigen Lada trapauto en alle merken bij naam kennen zo snel als ik kon praten. In het donker herkende ik de auto’s aan de lampen. Vaak was ik aan het struinen op de Saab-sloop in het dorp.
Alles met een motor heeft me altijd gefascineerd. Rondom het huis reden we ook altijd met zelfgemaakte mobielen.
Toen vond ik via via een baan in de autohandel en werd autoverkoper. Binnen dat bedrijf heb ik uiteindelijk veel verschillende taken gekregen, van verkoper tot vestigingsmanager.
Na een aantal jaar bij deze baas te hebben gewerkt, werd mijn vestiging gesloten en heb ik besloten voor mezelf te beginnen. Van deze keuze heb ik nog nooit spijt gehad. Om verantwoordelijk te zijn voor het hele traject, van inkoop tot aflevering, geeft enorm veel voldoening.


De naam

Mensen vragen vaak naar de naam, hoe kom je daar nou bij?
Toen we startten, wilde ik graag een herkenbare naam, die je onthoudt. Mijn achternaam is lastig uit te leggen, dus moest ik op zoek naar wat anders. Roodbont kwam ik tegen toen ik op een verjaardag zat, als plaatje op een theedoos. Daar heb ik besloten het bedrijf zo te noemen.
Er zijn namelijk veel linken met Roodbont; veel familie om me heen heeft koeien gehad, meestal roodbont vee. Ook spreekt uit de naam Hollandse nuchterheid, handelsgeest en boerenverstand. Een auto wordt ook wel ‘de heilige koe’ genoemd.
Voor mij een goede brug naar de autowereld, en een knipoog naar het verleden.

Bij Roodbont Auto’s koopt u leuke auto’s voor lage prijzen. Geen opdringerige verkopers, u bepaalt zelf of de auto u bevalt of niet.

U bent van harte welkom in Zeewolde voor een proefrit of een kop koffie met een praatje.

Christiaan ‘t Jong
Roodbont Auto’s